Karamell likőr | Szekszárdi Márc

Karamell likőr

Hozzávalók:
15 dkg Szekszárdi márc
2 tojássárga
2 dl tejszín
3 dl tej
2 dl borpárlat, kajszi vagy vilmoskörte pálinka

Elkészítés:
A tejet és a tejszínt összeöntjük és 40-50 fokra felmelegítjük.
A tojássárgát a Szekszárdi márccal kissé felhabosítjuk, majd
gőzfürdő felett lassan hozzákeverjük a meleg, tejszínes tejet.
Kb. 15 percig gőz felett lassan kevergetve besűrítjük.
Néha átkeverve langyosra hűtjük, ezután
hozzákeverjük a borpárlatot vagy pálinkát.
Egy napot állni hagyjuk, hogy "összeérjen".
Hűtőben tároljuk.

Hagyományok Ízek Régiók védjegyDíjak, elismerések

Szekszárdi márc:

Hagyományok Ízek Régiók Védjegy, 2013

Szekszárdi Települési értéktári bejegyzés, 2015

Tolna Megyei Értéktári bejegyzés, 2015

Nemzeti Értéktári jelölés, 2015


Márcos Vilmos Likőr:

II. Bátai Nemzetközi Pálinkaverseny, Arany minősítés

II. Bátai Nemzetközi Pálinkaverseny, Likőr kategória III. helyezett

Gyártja és forgalmazza

Mézeskalács Múzeum és Mintabolt
7100 Szekszárd
Munkácsy utca 9/b

Telefon

+36 20 951 06 87

E-mail

info[kukac]mezeskalacs.hu

Mézeskalács webáruház

www.mezeskalacs.hu

Közösségi oldalak